Atunci când vrei să creezi un brand de succes, puternic și ușor de recunoscut, dezvoltarea unei linii vizuale coerente și consistente te poate ajuta considerabil. La ce ne referim când spunem 'linie vizuală' — e vorba despre estetica brand-ului. Culori, imagini, font-uri și alte expresii vizibile cu ochiul liber ?

În acest articol vom detalia de ce o linie vizuală consistentă este așa importantă pentru un brand, și cum poți să dezvolți una pentru afacerea ta.

Recunoașterea Brand-ului

Unul din motivele de bază pentru dezvoltarea unei estetici vizuale consistente este identificarea brand-ului de către clienți și audiență. Când oamenii văd un stil și o expresie vizuală consistentă în conținutul tău, sunt mult mai predispuși să recunoască brand-ul tău și să îl asocieze cu un anumit stil, sau chiar emoții sau valori. Tocmai de aceea mărcile mari au identități vizuale foarte puternice. Identitățile foarte bine definite și propagate din nou și din nou, în cât mai multe touch points posibile, ajută audiența să le memoreze și să le recunoască în oceanul de brand-uri vizibil oriunde te uiți.

încredere și credibilitate

Pentru a construi încredere și credibilitate în rândul audienței, e important să comunici constant cu o estetică vizuală consistentă. Când lumea vede că afacerea ta e profesională și coerentă, au mai mai multă încredere în produsele sau serviciile tale. O linie vizuală consistentă te ajută să transmiți mesajul: "Compania noastră e demnă de încredere și ne luăm în serios brandingul!"

implicarea publicului

Consistența stilului vizual contribuie și la creșterea implicării publicului. Când oamenii văd o continuitate în estetica conținutului tău, sunt mult mai probabili să interacționeze cu conținutul expus de voi și să fie interesați de brand. De ce? Consistența vizuală creează în audiență o anume familiaritate, un confort, derivat din faptul că recunosc stilul de comunicare din 'întâlniri' anterioare.

diferențiere în social media

Platformele precum Instagram și Facebook sunt foarte vizuale și toate brand-urile sunt în mare competiție acolo. O estetică vizuală consistentă te ajută să ieși în evidență pe rețele de social media și să captezi atenția. Când conținutul tău e ușor de recunoscut și se diferențiază vizibil, lumea e mai probabil să te urmărească și să interacționeze cu postările tale.

creștere în conversii și vânzări

O comunicare vizuală consistentă te ajută să crești conversiile și vânzările. Când ești mai ușor de recunoscut și oamenii au încredere în produsele și serviciile tale, e mai ușor să vinzi pentru că ei sunt mai dispuși să cumpere.